Panna cotta

Panna cotta
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Zašto se zadovoljiti samo jednim okusom kada možete uživati u dva? Vanilija i čokolada!

Korak 1

Prvo pripremiti bijeli dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 50 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre, dodati aromu vanilije i želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Dobijenu smjesu uliti u čaše. Hladiti u frižideru najmanje 4h.

Korak 2
Panna cotta

Tamni dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 40 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre i dodati sitno isjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokolada skroz ne otopi. Zatim dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta, a zatim uliti u čaše preko bijelog dijela. Ostaviti u frižider na 4h a zatim poslužiti.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!